najważniejszy browar - reszta sie nie liczy :diabelski_usmiech
[O2 FL] Tylne światła przeciwmgielne
Zwiń
X
-
[O2 FL] Tylne światła przeciwmgielne
No więc moja "gehenna" dowiadywania się jak przystosować O2 FL do ruchu lewostronnego trwa. Bylem w Londyńskiej Skodzie i się trochę motali. Po pierwsze twierdzą, że xenony trzeba wyjąc żeby wyregulować/przestawić na ruch lewostronny :shock: ale nie o tym chciałem. Jak to jest ze tylnymi przeciwmgielnymi, wiem, że w UK legalne jest z drugiej strony niż w Polsce (z prawej?) lub włączone obydwa, wiec zamiast bawić się w przełączania pytam czy nie można po prostu włączyć drugiego i mieć obydwa zapalone? No wiec wg nich istnieje duże prawdopodobieństwo, że drugie światło nie jest podpięte i ze trzebaby dorabiać jakieś kabelki żeby je uruchomić :shock: Ja myślałem, że wystarczy podpiąć VAGa? To jak to w końcu jest?
-
-
Jesli dasz rade to napisz krok po kroku jak to w tym programie poklikac
Komentarz
-
-
No więc dziś zabrałem się za sprawdzanie czy jest pociągnięta wiązka do światła przeciwmgielnego i czy jest żarówka. Otóż okazało się, że w Octavii FL nie ma osobnego, specjalnego tylnego światła przeciwmgielnego. Żarówka spełniająca rolę przeciwmgielnego jest normalnym czerwonym tylnym światłem, które to po prostu świeci się mocniej po włączeniu przeciwmgielnego. Więc konkludując - wystarczy włączyć VCDSem. Muszę tylko znaleźć kogoś z takowym w UK :|
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77No więc dziś zabrałem się za sprawdzanie czy jest pociągnięta wiązka do światła przeciwmgielnego i czy jest żarówka. Otóż okazało się, że w Octavii FL nie ma osobnego, specjalnego tylnego światła przeciwmgielnego. Żarówka spełniająca rolę przeciwmgielnego jest normalnym czerwonym tylnym światłem, które to po prostu świeci się mocniej po włączeniu przeciwmgielnego. Więc konkludując - wystarczy włączyć VCDSem. Muszę tylko znaleźć kogoś z takowym w UK :|
Zelu00, a Ty masz zwykłą O2 (przed liftową)?? to u Ciebie nie ma problemu ani z włączeniem drugiego przeciwmgielnego, ani z przystosowaniem elektryki i elektroniki auta do ruchu prawostronnego. Poszukaj na forum moich postów - dokładnie opisywałem który bit za co odpowiada.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77No więc moja "gehenna" dowiadywania się jak przystosować O2 FL do ruchu lewostronnego trwa. Bylem w Londyńskiej Skodzie i się trochę motali. Po pierwsze twierdzą, że xenony trzeba wyjąc żeby wyregulować/przestawić na ruch lewostronny. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez YarekSorki za głupie być może pytanie, ale nie wystarczy włączyć 'travel mode' w menu? Bo chyba do tego to właśnie służy?
A żeby odpowiedzieć na Twoje pytanie - tak akceptują travel mode oraz prędkość w milach na maxidocie. Co nie oznacza niestety, że jak przyjedzie do robienia MOT (badanie techniczne) może nie obyć się bez problemów.
Oczywiście idąc dalej "tropem" travel mode dziwię się bardzo, że producent nie "zaprogramował" tak softu, żeby również przeciwmgielne się przestawiało. No bo w końcu ten travel mode jest do ruchu lewostronnego...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckwinni77, a tak w ogóle, to będziesz w aucie robił przekładkę kierownicy na lewą stronę?? Pytam, bo tak się zacząłem zastanawiać, czy wystarczy faktycznie tylko przeciwmgielne drugie uruchomić i to wszystko??
[ Dodano: Czw 22 Kwi, 10 15:47 ]
Zamieszczone przez Damian19840zawsze możesz wychaczyć jakiś tani licznik ,nie wiem tylko jak ze światłami przednimi :?:
Komentarz
-
Komentarz